dimecres, 11 de març del 2015

Resultat Moció sobre l'Impost de Societats per a Entitats sense afany de lucre


Benvolguts/des,

Informem que la Moció sobre l'impost de Societats per a Entitats sense afany de lucre , el redactat de la qual us adjuntem i va rebre el suport de més de 70 Entitats de la ciutat, va ser aprovada pel Ple de l'Ajuntament de Girona en la seva totalitat.

Degut al redactat del 3er punt de la part dispositiva de la Moció, el qual va donar lloc a dubtes per una terminologia errònea de la qual assumim la responsabilitat, l'Equip de Govern Municipal va demanar votar per separat aquest 3r punt amb la proposta de canviar el terme "judicial" per "jurídic".

Davant aquesta proposta, la defensa de la Moció va ser la de manifestar el caràcter Assambleari de la MESA CIUTADANA i D'ENTITATS PER LA PARTICIPACIÓ, pel qual no podíem negociar "in situ" aquest canvi de redactat, tot i que poguéssim entendre els dubtes generats.
Així doncs, es va optar per votar per separat el 3r punt segons el redactat original, ja que no ens vèiem amb la potestat de modificar el text sense consultar-ho en Assamblea.

Tantmateix, durant la intervenció al Ple Municipal varem demanar el posicionament en contra del Ple Municipal davant la modificació de l'Impost de Societats per a Entitats sense afany de lucre.


Amb tot això, el resultat de la votació va ser el següent:
-Punts 1 i 2 de la part dispositiva de la Moció, referents a la Campanya Institucional d'Informació de l'Impost de Societats a les Entitats, i el posicionament en contra del Ple de l'Ajuntament al mateix Impost:
Vots a favor: 22 (CiU, CUP, ICV-EUiA, PSC, Reagrupament, Regidors No-Adscrits)
Vots en contra: 2 (PP)

-Punt 3r de la part dispositiva de la Moció, segons el redactat original, referent al suport de l'Ajuntament de Girona en l'assessorament i orientació a les Entitats que s'hi adrecin, per conèixer els detalls de l'Impost i els aspectes administratius derivats del mateix, i les opcions de defensa davant la possibilitat de veure's perjudicades per tal modificació.
Vots a favor: 12 (CUP, ICV-EUiA, PSC, Reagrupament, Regidors No-Adscrits)
Vots en contra: 2 (PP)
Abstencions: 10 (CiU)
Una moció el desenvolupament de la qual podeu veure a l'enllaç http://youtu.be/rSYWxEYaT_w?t=2h55m15s

Per últim, voldríem tornar a agraïr a tothom qui ha donat suport a aquesta nova iniciativa, i informar-vos que farem seguiment del compliment de la Moció aprovada.

Així doncs, ens posarem en contacte amb l'Equip de Govern Municipal per saber com aplicaran l'acord de Ple adoptat, en forma de mecanismes d'informació, línies d'assessorament, i espais d'orientació al teixit Associatiu de Girona.
I tant bon punt en coneguem els detalls, el farem arribar per tal que les Entitats poguem fer ús d'aquest nou servei, el qual ens hem guanyat amb la coordinació i la suma del teixit Associatiu de Girona.
Seguirem informant i, en cas de ser necessari, promovent més iniciatives conjuntes en la defensa de les Entitats i les persones que representen.
Atentament.

MESA CIUTADANA i D'ENTITATS PER LA PARTICIPACIÓ


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada