dimarts, 3 de desembre del 2013

Nota Informativa sobre la exclusió de la MESA D'ENTITATS PER LA PARTICIPACIÓ en la col.laboració del programa VEÏNS, a petició de l'Ajuntament de Girona


Benvolguts/des,

Com ja us hem informat amb anterioritat, desde la MESA D'ENTITATS PER LA PARTICIPACIÓ hem promogut el programa de televisió VEÏNS que s'emet cada Dijous a TV Girona i ha estat ideat i registrat per Enric Cardona Amores, qui es va posar a la nostra disposició per col.laborar de forma desinteressada en la producció del programa. 

Un programa que, responent als objectius de la MESA D'ENTITATS PER LA PARTICIPACIÓ,  pretén visualitzar el teixit Associatiu, revitalitzar-lo, i fer ciutat a través del coneixement de la història dels nostres barris, del seu tarannà, dels seus problemes i virtuts, i de la seva gent.
 

Gràcies a un acord de col.laboració amb l'Ajuntament de Girona, el programa es va estrenar a Televisió de Girona el 31 d'Octubre i ja s'han emès 5 programes (Debat sobre Participació Ciutadana, barri de St.Narcís, Sta.Eugènia de Ter, Mas Ramada, i Pedret), els quals podeu veure al següent enllaç:

http://tvgirona.xiptv.cat/veins

La feina de producció ha estat compartida entre l'Enric Cardona Amores (guionització dels programes, contacte amb l'Ajuntament, documentació i el.laboració del vídeo introductori, atenció als convidats/des del programa, coordinació durant l'emissió del programa, atenció de trucades i preguntes, etc), i la MESA D'ENTITATS PER LA PARTICIPACIÓ (establir contactes amb les Entitats que han de participar setmanalment al programa, que es vulguin publicitar, i actuar de pont entre aquestes i la productora del programa). 
I fins al dia d'avui estàvem coordinant el programa d'aquest 5 de Desembre sobre el barri de Pla de Palau-Sant Pau, i el següent dedicat al barri de Domeny.

Doncs us informem que, des del dia 2 de Desembre de 2013, tant l'Enric Cardona Amores com la MESA D'ENTITATS PER LA PARTICIPACIÓ deixarem de col.laborar amb Televisió de Girona en la producció de VEÏNS, a petició de l'Ajuntament de Girona

Una petició que limita la producció del programa VEÏNS a Televisió de Girona, sota la supervisió del mateix Ajuntament pel que fa a la guionització dels programes, els contactes amb les Entitats participants, la calendarització, l'atenció de trucades i preguntes, etc.  

És per tot això que, amb afany de conèixer què ha portat a l'Equip de Govern Municipal a fer aquesta petició, demanarem una reunió amb l'Alcalde de Girona Sr. Carles Puigdemont i Casamajò perquè ens faci arribar les motivacions de la seva desició. 

I un cop coneguts els motius de l'Equip de Govern Municipal per excloure'ns de la tasca de producció del programa VEÏNS, els exposarem a la propera reunió de la MESA D'ENTITATS PER LA PARTICIPACIÓ per tal de debatre'ls, extreure'n una postura unitària, i decidir accions a fer de denúncia si així es decidís.

Per últim, dir que lamentem el trencament que ha fet l'Equip de Govern Municipal d'un acord verbal de col.laboració durant la primera temporada del programa VEÏNS.  
Un acord assolit en reunions mantingudes amb l'Alcalde de Girona, i trencat unilateralment per la seva part abans del sisè programa.

Així doncs, seguirem informant.

Atentament.

MESA D'ENTITATS PER LA PARTICIPACIÓ
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada