dimecres, 2 d’octubre del 2013

Acta Reunió ESCUDELLA SOLIDÀRIA 2.10.2013




LLOC: Local situat a cantonada C/de Bassegoda amb Passeig d’Olot (GIRONA)

DATA: Dimecres 2 d’Octubre de 2013

HORA: 19:30h



1.Ens trobem al Local i, primer de tot, fem una visita del mateix als voluntaris/es de l’ESCUDELLA SOLIDÀRIA.


Un cop visitat, ens reunim per decidir si tirem endavant amb el lloguer del Local i amb els tràmits pertinents perquè esdevinguem Cooperativa.


Exposem cronològicament la evolució del Projecte ESCUDELLA SOLIDÀRIA des del seu inici, fins al dia d’avui.


A més, recordem els moviments fets per poder localitzar un possible Local gestionat per nosaltres, i les negociacions mantingudes fins a la data.


I expliquem les xerrades i acords amb l’Ajuntament de Girona per accedir a una subvenció económica Municipal de 9.600€/any (un cop decidim el Local a on desenvolupar el Projecte), els 17.400€ que la Mancomunitat Sta. Eugènia-Can Gibert dona a ESCUDELLA SOLIDÀRIA a través dels Pressupostos Participats, la possibilitat de col.laboració amb la Xarxa de Cooperatives de Sta. Eugènia per treballar l’Hort Urbà que gestionen en conveni amb l’Ajuntament, i d’altres.


Exposem la possibilitat que no es pugui realitzar l’activitat de cuina al nou Local, depenent dels informes tècnics que n’estudiïn la viabilitat. I recordem que, mentrestant, l’activitat de cuina es continuarà fent al Centre Cívic Can Ninetes.


Sabem que aquesta possibilitat podría posar en dubte la conveniència de llogar aquest local, tal i com  es comenta a la reunió. Però també coincidim que les característiques de l’espai (uns 600m2), les possibilitats del mateix, i el seu preu (600€/mes), fan que aquest Local sigui un regal que no podem deixar escapar.


És per això que continuem contemplant i sondejant la possibilitat d’encabir una cuina a on realitzar els tallers i activitat de cuina a l’antiga Biblioteca Allende de Sta. Eugènia de Ter, a Menjadors Escolars en col.laboració amb el Departament d’Ensenyament, a d’altres espais públics i/o privats, etc. Un fet que ens garantiría la continuïtat de l’activitat de cuina de l’ESCUDELLA SOLIDÀRIA, i ens permetria fer càttering al Local a llogar.  


Destaquem que l’activitat de tallers de cuina ha donat continuïtat al Projecte fins al dia d’avui, i que ha complert l’objectiu d’assolir dinàmiques de treball comunitari i solidaritat 
ciutadana.


Una base de treball que ens ha permès consolidar l’ESCUDELLA SOLIDÀRIA, i mirar cap al següent objectiu que és la creació d’una Cooperativa de Serveis, la gestió del Local, i la creació d’ocupació en aquest règim de cooperativa


I comptem amb els voluntaris/es que fins ara s’han implicat amb l’ESCUDELLA SOLIDÀRIA, com la base humana de la Cooperativa.


Uns voluntaris/es que deicideixen fer el pas endavant, i expressen el convenciment que el Projecte tirarà endavant amb la implicació de tots i totes.


Per la seva banda, la Mancomunitat Sta. Eugènia-Can Gibert confía totalment en l’èxit de l’ESCUDELLA SOLIDÀRIA, i demana que el fet que un Local propi ens doti d’autonomia no ens deslligui del barri de Sta. Eugènia i del seu teixit Associatiu. Una possibilitat que recordem no passarà, ja que la nostra idea és anar creixent en petits nuclis coordinats amb les Entitats de cada barri de la ciutat, tot anant fent xarxa.


Així doncs, i un cop exposats tots els factors a tenir en compte, procedim a votar la desició a prendre. I acordem per unanimitat tirar endavant amb el lloguer del Local, i continuar amb les gestions perquè ESCUDELLA SOLIDÀRIA  esdevingui Cooperativa de Serveis.


Per últim, convidem als presents a obrir un “concurs d’idees” sobre activitats a realitzar al Local, per tal de garantir la rendibilitat del mateix i i obrir el ventall de tallers i/o d’altres activitats.


I acordem que es coordinaran brigades de voluntaris/es per netejar i començar a habilitar el Local, i consultarem els usos que es poden fer al mateix.


2.Donem les següents informacions:


-TV3 s’ha posat en contacte amb nosaltres, i vindran Dilluns 7 d’Octubre a prendre imatges per documentar la información que volen donar sobre l’ESCUDELLA SOLIDÀRIA. Preguntarem als voluntaris/es del taller de cuina si els fa res que els grabin, i coordinarem amb el grup la grabació de les imatges.


-Informem que, de forma casual, hem conegut les reformes d’un Restaurant-Hotel de St. Feliu de Guíxols i que aquests ens han comentat que, en cas que es vulguin despendre de cuines, neveres, i/o d’altres, ens ho comunicaran per procedir a la cessió del material.


-Expliquem que l’Associació de Naturalistes de Girona s’ha posat en contacte amb Càritas Girona i ESCUDELLA SOLIDÀRIA, per coordinar conjuntament una activitat que ja han fet a les Festes de la Mercè de Barcelona.

Es tracta d’un Dinar Popular programat pel 2 de Novembre dins dels actes de les Festes de St. Narcís de Girona  que, amb el nom de “La Manduca no caduca”, pretén conscienciar a la ciutadania i proposar alternatives per no llençar el menjar.

I per coordinar aquesta activitat, informem que hi haurà una reunió el proper Dilluns 7 de Novembre, i surten 2 voluntaris/es per assistir a aquest reunió.



-Seguirem informant dels temes exposats a la següent trobada.


3.Per últim, i al torn de Precs i Preguntes, intervenen membres de Confiança Solidària per informar-nos que no actuaran sota el paraigües legal de l’ESCUDELLA SOLIDÀRIA, tot i que continuaran col.laborant-hi tal i com han fet fins ara.


Expliquen que la seva activitat es basa en el voluntariat i funciona al marge de necessitats econòmiques. I degut a que ESCUDELLA SOLIDÀRIA va encaminada a convertir-se en Cooperativa Social, amb els aspectes econòmics que això comporta (lloguer del Local, creació de llocs de treball,etc), han decidit no formar part d’aquest paraigües legal per tal de conservar els seus objectius i dinàmiques d’orígen.


Tot i això, seguiran col.laborant en les activitats de l’ESCUDELLA SOLIDÀRIA com tallers de cuina i amb el Bloc alliberat de la PAH Girona, tal i com han anat fent fins ara. I extendrem aquesta col.laboració a activitats de difusió que poguem organitzar, a les quals també convidem a Confiança Solidària, i a d’altres temes que respectin la seva naturalesa d’actuació.


Per útim, fem una valoració molt positiva d’haver-nos conegut i la col.laboració feta fins ara, i en destaquem les sinèrgies de treball conjunt que hem consolidat i que seguirem portant a terme.



Un cop finalitzat aquest darrer punt de l’Ordre, programem la propera reunió de l’ESCUDELLA SOLIDÀRIA pel proper Dimecres 16 d’Octubre a les 19:30h al Centre Cívic Can Ninetes.


I amb això, donem per acabada la reunió a les 21:30h



Atentament.

ESCUDELLA SOLIDÀRIA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada