dilluns, 10 de juny del 2013

Acta Reunió "ESCUDELLA SOLIDÀRIA" 5.6.2013




LLOC: Centre Cívic Can Ninetes (Sta. Eugènia, 146)
DATA: Dimecres 5 de Juny de 2013
HORA: 19h


Ens trobem Nuria T., Núria, Àngel, Natàlia, Rebeca, Anna B., David, Josep Maria D., Flora, Rosa N., Manolita, Xavier V.

-Expliquem darreres notícies relacionades amb la nostra petició que l’Ajuntament de Girona llogui un local Restaurant al C/Bastiments, per tal que poguem desenvolupar conjuntament les activitats “Cuinem Juntes i Mengem en Familia”, “Confiança Solidària”, i engagar el Projecte “Restaurants del Cor”.

Recentment  s’ha posat en contacte amb nosaltres el Regidor de Serveis Socials, per tal d’informar-nos la intenció de, a la espera de l’informe dels tècnics municipals d’urbanisme, llogar el local abans esmentat perquè en poguem fer ús.  Una possibilitat davant la qual seguirem a sobre per tal que esdevingui realitat, degut a la urgent necessitat de tenir una seu que ens permeti crèixer.

Entenem que la intermediació de l’Ajuntament de Girona en el pagament del lloguer, ha de ser per donar un impuls inicial al Projecte i permetre’n la seva continuïtat, ja que la nostra idea és que l’”Escudella Solidària” sigui autosuficient econòmicament parlant.

En referència al lloguer abans esmentat, fem que consti en acta el parer dels participants de “Girona Avança” (els quals no han assistit a la reunió), els quals consideren que els diners que destinem a lloguer, no aniran a satisfer les necessitats alimentàries, sino que únicament seviran pel concepte de lloguer.

Un lloguer que està implícit en el desenvolupament del Projecte, i que no seria necessari si se’ns hagués facilitat fer ús d’altres equipaments com cuines de centres escolars i/o d’altres espais de competencia governamental.

I una reflexió que esperem mantinguin en d’altres despeses municipals com a mínim reprobables.

Així doncs, acordem que informarem en quan tinguem més detalls al voltant del local sol.licitat, i que convocarem a tots els membres de la Comissió de l’”ESCUDELLA SOLIDÀRIA” en cas que fòs necessària una nova trobada amb l’Equip de Govern Municipal. I, si a la propera reunió no s’hagués desencallat aquest tema, buscaríem fòrmules per pressionar i aconseguir el nostre objectiu, si així fòs necessari.

Fem esment del fet que el local compleix amb la normativa de sortida de fums i d’altres aspectes que comporten una intervenció d’obra, i que hi manquen equipaments com cuines, utensilis per cuinar, taules, cadires, i d’altres.

Un fet que l’Ajuntament ens ha fet saber, davant el qual hi ha la dificultat d’una altre partida pressupostària. Però informem que estem buscant finançament  per equipar el local, ja sigui a través de la Cooperativa Concep-t, la col.laboració dels comerciants de la zona, i les donacions particulars ja sigui amb aportacions econòmiques i/o materials.

Unes fonts de finançament amb les quals seguirem en contacte de forma permanent, i de les que continuarem informant.

-Parlem de diversos aspectes importants per tal de sentar les bases sòlides de tot el Projecte:

a)La necessitat de constituir-nos com a Entitat registrada, per tal de dotar-nos d’un NIF i uns requisits legals indispensables per la signatura de convenis d’ús d’espais, protocols de recollida d’aliments, i d’altres.
b)La el.laboració d’una carta de presentación conjunta i una coordinació prèvia, per tal d’optimitzar i dotar de més força les nostres iniciatives per demanar la implicació d’aquells que vulguin col.laborar amb l’”ESCUDELLA SOLIDÀRIA”.
c)Fer de la Comissió que ens reunim quinzenalment, com el millor mecanisme per alertar i contrarestar aquells aspectes que, o be es desvïin dels nostres objectius inicials, o be busquin interessos particulars i/o d’imatge per davant de l’interès col.lectiu.

-I degut a la necessitat d’un conveni d’ús del local proposat, a on intervingui l’Ajuntament de Girona, acordem que començarem a treballar, via mail, la redacció d’aquest conveni amb les aportacions del conjunt. Unes aportacions que acabarem de lligar a la propera reunió, per tal de definir un redactat propositiu.

-La Comissió del “Cuinem Juntes i mengem en Familia” ens explica els avenços fets per tirar endavant aquest Projecte, i ens detallen els següents aspectes:

1)Després de gairebé dos mesos de reunions periòdiques amb nuclis familiars de Sta. Eugènia-Can Gibert  voluntaris de Projecte, hi ha de 8 a 9 famílies que han assistit regularment a les trobades, i amb les quals s’ha definit tant el menú, com els torns de cuina.
2)Arrel de les converses amb responsables de la cogestió del Centre Cívic Can Ninetes (espai a on desenvoluparem l’activitat de “taller” fins que no disposem d’un altre local), s’han definit els horaris dels torns abans esmentats, els quals serán de Dilluns a Dissabte i a on es cuinarà pel dinar i sopar del dia següent.
3)Han arribat més peticions per involucrar-se al Projecte per part d’altres nuclis familiars però, degut a que el Centre Cívic no ens permet crèixer en área d’intervenció, esperarem disposar del local sol.licitat per donar cabuda a les famílies que s’hagin adreçat a nosaltres.
4)un cop treballats els aspectes abans esmentats, anunciem que l’activitat del Projecte “Cuinem Juntes i Mengem en Familia” començarà el proper 13 de Juny de 2013 al Centre Cívic Can Ninetes.

Per la seva banda, els representants del Projecte “Confiança Solidària” fan un balanç de la campanya de recapte d’aliments i/o donacions, difusió d’aquest Projecte, i captació de voluntariat, que s’ha portat a terme durant les Festes del barri de St. Narcís amb la col.laboració de l’AVV de St. Narcís i la intermediació de l’”ESCUDELLA SOLIDÀRIA”.

Una campanya que, segons expliquen, ha estat molt profitosa i resultat de la qual han obtingut, entre d’altres, donacions econòmiques. Unes aportacions econòmiques que, en part, serán objecte de la compra d’utensilis de cuina com a exemple de col.laboració entre “Confiança Solidària” i “Cuinem Juntes i Mengem en Familia”.

Una col.laboració que reafirma les sinèrgies de treball conjunt fomentades a l’”ESCUDELLA SOLIDÀRIA”  

-Per últim , comentem la possibilitat d’adreçar-nos als responsables de l’espai de la Pl. Leo Joher, per tal de plantejar la possibilitat de fer ús de la seva cuina, si així fòs necessari.

I sense més, acordem la data i hora de la propera reunió per al Dimecres 19 de Juny a les 19h al Centre Cívic Can Ninetes.



Atentament.


ESCUDELLA SOLIDÀRIA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada