dimecres, 29 de maig del 2013

Crònica de dos Assamblees de barri dins d'uns Pressupostos "Participatius"

Avui he anat a dos Assamblees de barri dels Pressupostos "Participatius", per veure què s'hi cuinava i com ho està fent l'Equip de Govern MuniCiUpal
Primer m´he passat pel barri de St. Daniel, i després per Vista Alegre-Carme.
I de tot plegat, en faig la següent valoració:

-El marge de temps per fer la convocatòria de les Assamblees ha estat insuficient (5 díes hàbils), quan a la darrera trobada de la Comissió Mixta es va dir que es farien amb un mínim de 15 díes d'antelació (acord que no s'ha reflectit al Reglament).
-Les Assamblees s'han regit segons un Reglament que encara no ha estat aprovat definitivament en Sessió Plenària.
-S'ha incomplert la composició de les Assamblees definides al Reglament a aprovar, ja que en cap d'elles hi havia a l'hora el Regidor de Participació, la Regidora d'Hisenda, i el Regidor/a de barri.
-No s'han presentat més Projectes que aquells que ja estaven preacordats a les negociacions del Pressupostos Participatius. Així doncs, només s'han ratificat Projectes.
-Tot i que els barris als que he anat hi han censats 3.000 veïns, la suma dels assistents no governamentals entre les dos Assamblees han estat 10 persones.
-Tot i que el nombre d'Entitats Registrades entre els dos barris és considerable, les que hi han assistit han estat tres (dos Associacions de Veïns i una de Comerciants).
-El temps dedicat a cadascuna de les Assamblees ha estat programat per un màxim de 2 hores ja que, passat aquest temps, els Regidors assistents n'havíen de començar dos més amb els barris Pedreres-Fora Muralla i Montjuïc. Un fet que no hagués permès aprofundir en un debat Assambleari, en cas d'haver-se produït.

Queda clar que amb aquesta manera de fer no es poden garantïr Assamblees obertes, ni participatives, ni prou representatives del teixit Associatiu, ni suficientent extenses si així es requerís...
Queda clar que així només perpetues el clientelisme, fomentes la representativitat, i la no reactivació de l'Associacionisme...

Així doncs, perquè tiren endavant aquest despropòsit participatiu? 
Doncs perquè ni hi creuen al 100%, ni ho han acabat d'entendre, ni es volen deixar "aconsellar"... 
Doncs per blindar la Democràcia Representativa.
 
I això que aquest Equip de Govern ha estat el més dialogant i participatiu dels últims anys...  
Com diria aquell, #etfelicitofill

Però seguirem treballant, proposant, i lluitant per la revitalització i equitat de tot el teixit Associatiu Gironí, i la Participació Ciutadana en la presa de desicions de Govern.  
SOM-HI!!!!!!!!!!!!!
 
Xavier Villarreal

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada