dilluns, 6 d’agost del 2012

Perquè demanem una Consulta Popular per decidir el futur del Projecte de Soterrament del Tren Convencional a Girona?



Les darreres noticies sobre les obres del tren convencional sembla que no deixen massa marge per al dubte. La greu situació econòmica del país, afegida a la poca sensibilitat del govern espanyol cap a les nostres contrades, deixen molt clar que no hi haurà una aportació important de diners que facin possible el començament de les obres sense tenir, per sempre més, el dubte i la por de que en qualsevol moment les obres s'aturin.

Independentment d'aquest fet (que hi hagi o no aportació  als pressupostos de l'Estat), que nosaltres només el valorem perquè sembla ser la única qüestió que pensa tenir en compte el govern municipal, als gironins ens preocupa molt més  tot el que envolta a aquestes obres.


No només el fet de les obres en si ( la durada , les molèsties, les afectacions, el suport als afectats... ). Sinó altres temes molt més  preocupants que mai fins ara hem tingut en compte, i que la situació actual així ho exigeix:


La necessitat d'aquesta gran despesa en moments de retallades socials i de drets de tots els ciutadans


La urgència  d'unes obres que mai han tingut un procés participatiu de la ciutadania ( tot i ser les obres que canviaran de dalt a baix la Girona del S.XXI mai hem pogut participar en la decisió del com, el quan i el perquè) i que, per tant,  el resultat final no ha estat mai consensuat per tots aquells que l'haurem de patir o gaudir. 


Per aquest motiu, demanem participar al proper Ple Municipal. Volem  demanar l' organització d'un PROCÉS INFORMATIU  de tot el que faci referència a les obres, i que aquest acabi amb una CONSULTA POPULAR  en tan breu espai de temps com sigui possible.

Durant aquest procés informatiu, volem que totes les entitats i partits que ho desitgin puguin  explicar i  exposar les seves  propostes i arguments a favor o en contra del projecte de soterrament del tren convencional, i de la transformació que viurà Girona després de les obres...


La millor garantia de respecte per a un procés real i participatiu ens sembla que és que estigui organitzat pel consistori (proposem la creació d'un grup organitzador i de seguiment mixte -govern, oposició i ciutadans-). 


I la consulta final, de caràcter eminentment vinculant, hauria de marcar dues fites històriques:

Que Girona serà la primera ciutat en decidir democràticament què vol i que n'espera d'aquestes obres. Els pressupostos poden tenir "partides tancades", però qui fa i "concebeix" aquests pressupostos també ha de saber escoltar el territori i les seves prioritats.  

Que aquest ha de  ser la primera d'una sèrie de consultes als ciutadans, que facin un pas més en la consolidació democràtica de les nostres administracions, i de la voluntat de participació dels ciutadans en la construcció política més enllà de les eleccions cada quatre anys.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada