dilluns, 18 de juny del 2012

Audiència Pública del Projecte Ferroviari de Girona 19.6.2012



El Sr. Carles Puigdemont, Alcalde de Girona, va convocar a la MESA D’ENTITATS PER LA PARTICIPACIÓ, l’AVV St. Narcís, l’Associació de Comerciants de St. Narcís-Sector Dominiques, i l’Associació de Comerciants de St. Narcís-Sector Pl. de l’Assumpció, a una reunió cel.lebrada el passat 4 de Juny de 2012 per la preparació de l’Audiència Pública del Projecte Ferroviari del proper Dimarts 19 de Juny de 2012.

A la reunió abans esmentada, el Sr. Puigdemont va oferir a la MESA D’ENTITATS la possibilitat de participar, amb un temps d’uns 5 minuts, a la roda d’intervencions dels Grups Municipals prèvia al torn de Precs i Preguntes obert a la ciutadania i Entitats.

Informem que la nostra intervenció será a l’inici d’aquesta roda, i que l’efectuarà el President de l’AVV St. Narcís Sr. Martí Carreras en representació de la MESA D’ENTITATS PER LA PARTICIPACIÓ, com a “millor” coneixedor del procés Ferroviari de la ciutat de Girona.

La nostra intervenció es basarà en exigir la informació que no ha tingut la ciutadania en el transcurs de l’execució de les obres del TAV, la unitat política dels Grups Municipals per tal que aquesta informació sigui objectiva, i que aquest procés desemboqui en un debat de ciutat per valorar el futur de les obres de soterrament del tren convencional, les quals es produiràn en superficie fins a Pl. Europa, i que afectaràn la mobilitat de la ciutat tant per les obres de soterrament com per l’enderrocament del viaducte que travessa de punta a punta la ciutat.

La “guerra” de les obres del TAV ja l’ha perdut la ciutadanía, i no podem permetre l’absència de transparencia i informació ciutadana de cares al possible inici de la següent fase de les
obres del tren convencional, ja que gran part dels Gironins desconeixen la magnitud i l’afectació que tindríen aquestes obres en el dia a dia de la ciutat.

És per això que la unitat política i Institucional Gironina és tant important. Per garantïr la lluita dels interessos de la ciutadania, davant la qual les Entitats segur que s’hi sumaríen, i per tal que la feina d’informació ciutadana amplifiqui l’interès del Projecte Ferroviari a nivell de ciutat.


Només amb aquest procés d’informació es podrà justificar que aquest tema no afecta només un barri, sino que afecta tot GIRONA.


A més, és hora que la ciutadania i el teixit Associatiu faci un pas endavant per exigir lideratge i diàleg, i que es tingui en compte la opinió de la majoria per definir el futur de la ciutat.

La pluralitat d’opinions ha de possibilitar establir unes bases sòlides d’informació i compensacions ciutadanes, en cas que es produeixin les obres de soterrament del tren convencional, o que es demani la parada d’aquestes obres per l’excessiva despesa de fons públics en l’actual període de crisi económica, o per una insuficient partida pressupostària per a les mateixes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada